14:00

SK Sifhälla

Referat: Västanviks AIF - SK Sifhälla

Det finns en massa ordspråk när situationer ändras typ, himmel eller helvete, upp som en sol ner som en pannkaka men idag passar det bättre med "fantastiskt jobb följt av lättja."
Vi tar tag i spelet direkt i första halvlek och spelarna visar att de vill ta en ordentlig revansch för insatsen mot Rottneros senast. Det är fantastisk spelglädje som visas och vi kommer i anfallsvåg på anfallsvåg med många fina prestationer som drar ner stora applåder från publikleden. Sifhälla o sin sida verkar lägga full fokus på defensiven o gör endast pliktskyldiga försök att anfalla. Vi skapar fina chanser så det är bara en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma o till slut kom det i 21:a min genom Nikola på en snygg nick efter en fin högerhörna från Anton som fick spela från start idag o verkligen tog vara på chansen. Vi fortsatte det fina spelet och tvåan lät inte vänta på sig då Milan tog tag i bollen på mitten efter30min och via väggspel med Micke fick tillbaka bollen. Han sökte skottläge och drog sin spelare ett par gånger innan han med vänstern ursnyggt skruvade in bollen i vänstra krysset. Klassmål och det mystes på läktaren.
Sifhälla hade en möjlighet i första o det var naturligtvis på en fast situation då en frispark mot bakre stolpen skapade ett fint nickläge som dock gick utanför. Vårt självförtroende växte o vårt övertag blev större o större så 3-0 målet i 38:e minuten var helt rättvist. Det kom efter ännu en fin Antonhörna där det nu var Milan som vid första stolpen med perfekt nick satte trean.
Halvleken spelades klart med fortsatt Vaifpress och det var många fina ord om spelet på åskådarplats i paus.
Även om det låter konstigt fanns det trots denna fantastiska halvlek lite osäkerhet på vissa håll inför resten av matchen pga vår svaghet defensivt på fasta situationer. Det var lite spännande att se vart matchen skulle ta vägen när andra halvlek kom igång för skulle Sifhälla våga trycka på o Vaif dra sig tillbaka eller var det fortsatt Vaifpress som gällde.
Det blev med eftertryck det senare för första kvarten i andra halvlek skapade Vaif nog med chanser för att göra 4-5 mål.
En kavalkad kommer här:
49 min Milan har lekstuga på vänsterkanten o lyfter fram en boll som friställer Micke men första touchen var inte perfekt så bollen kommer rinner iväg.
52min Milan drar fyra spelare innan han frispelar Micke som tvekar lite i avslutsläget så målvakten hinner skära av skottet som går mitt i magen.
53min Milan frispelar igen Micke som chippar bollen förbi målvakten men lite för löst så en försvarare hinner upp bollen på mållinjen.
54min Milan söker sig in i plan och får fritt skottläge vid strafflinjen men skottet smiter över.
61min Milan sticker fram boll till Fredrik vars skott blockeras men bollen går ut till Anton som chippar in bollen som räddas på mållinjen än en gång.
62min Milan spelar fram Micke i djupet på vänsterkanten där han får till ett fint inspel där Fredrik i kamp med försvarare får bollen mot mål men för tredje gången på 9minuter räddas bollen på mållinjen.
63min Fredrik bra skottläge strax utanför strafflinjen men skottet smiter utanför stolpen.
I detta skede av matchen känns det som Sifhälla lagt av o bara vill spela av matchen för de försöker inte ens anfalla men det kanske beror på vårt fantastiska spel hitills. Vi har nu på 18minuter haft 8 bra chanser utan att haft skickligheten att sätta pricken över iet och det kan man bli straffade för och då vi efter 65min av nån anledning slutade spela som vi gjort fick vi se att så är det. Vad detta berodde på finns det säkert en massa teorier om och även om vi började byta spelare får det inte påverka lagets spel så markant för vi tappade allt spel över hela linjen o nästan alla verkade sluta jobba för laget.
Raset började sen i den 67:e minuten då vi som vanligt låg i anfall med Milan vid bollen men denna gång stoppades han med en kapning men efter ett litet ryck i piparmen fick spelet gå vidare med Sifhällakontering o hörna som följd. Nu höjdes pulsen såklart och denna gång var farhågorna besannade då en helt fri spelare vid bakre stolpen enkelt kunde styra hörnan imål. Detta gjorde att Sifhälla kanhända började tänka på att om Sverige kan vända 0-4 till 4-4 mot Tyskland så finns hoppet. Mycket riktigt så började de nu anfalla på riktigt och då vi slutat jobba både defensivt o offensivt fick de komma fram o oroa mer o mer. Vi gjorde nått mer byte men fick inte stopp på vår negativa trend utan Sifhälla fick mer o mer att säga till om. I 82:a minuten ger vi dom en onödig frispark en bit in på vår planhalva som inte bör oroa men det är tjatigt att behöva påminna om vår fruktan då det är en fast situation. Den slås hårt mot straffpunkten och där blir det en gröt med anfallare,försvarare o målvakt men alla missar bollen som studsar in i bortre hörnet. Lite protester hördes o domaren konfrontrade linjedomaren men de hade inte sett nått fel så 3-2 var ett faktum.
Gamnackarna hos oss växte medans Sifhälla nu såg något som var helt otänkbart efter 60min nämligen en poäng och det puchades både på o utanför plan medans vi blev om möjligt ännu tystare än vanligt tagna av vad som vad på väg att hända. Som ett brev på posten kom 3-3 efter 86min då en boll kom ut på vår högerkant där en spelare helt otroligt står totalt omarkerad så han har gått om tid att lägga in bollen som nickas enkelt in från nära håll.
3-3 o nu verkade några fatta att matchen inte var vunnen så vi fick till ett par bra lägen sista 5min utan resultat så 3-3 stod sig tiden ut. För de som inte såg matchen känns det säkert som överdrift när man säger att 6-0 efter 60min hade varit normalt med bra skärpa i avslutslägena o lite marginaler med. Detta är dock ingen som helst överdrift då vi dittills haft 12-14 bra mållägen. Att man sen kan dra ner på tempot o bevaka ledning är väl en sak men att totalt sluta jobba på många fötter är inte godkänt för vi tog inga löpningar i varesig anfall eller försvar. Att ge spelaromdömen efter denna match är otoligt svårt då man i 65 min spelade bländande fotboll över hela plan men sen verkade skita i allt på många fötter. Anton fick för första gången starta och gjorde det riktigt bra med två målpass och vågade när chansen kom utmana, ofta med bra resultat. Milans spel i 65min var makalöst då han gjorde preccis vad han ville på sin kant o spelade fram till många frilägen men man får inte försvinna ur matchen helt sista 20min som han gjorde. Darko hade samma tendens och Micke fick många lägen men hade inte skärpan med sig i avsluten. Per L slet föredömligt men blev mer o mer ensam i defensivjobbet ju längre matchen pågickt. Johan G gjorde en prickfri insats så länge han var med och samspelet med Darko var fantastiskt att se för en gammal mittfältsräv som underteckad. Nikola blev faktiskt lite av poängräddare med sitt fantastiska mittbackspel ända till slutsignalen.

Matchfakta 3-3 (3-0)
1-0 21min Nikola (Anton)
2-0 30min Milan (Micke)
3-0 38min Milan (Anton)